Inspiratie workshops

spelender wijs       

ruimte voor je innerlijk kind

Verkenningen van je spelende zelf door creatieve expressie

 

Creatieve communicatie met Hans Lemmens
Creatief schrijven met Sara Eenhoorn
Bewegingsexpressie met Jacqueline Koop en Joy Boelens
Ontdek de clown in jezelf met Evelyn Citroen
Zingen met klankschalen met Mieke Korteweg
Beeldend spel met Anneke Brinkerink

Speels zijn, handelen zonder doel, het geeft je bewustzijn een andere kwaliteit dan we gewend zijn. Vaak zijn onze handelingen doelbewust en resultaatgericht. Dat is ook wenselijk om je staande te houden en iets te bereiken in het leven. Maar ‘leven vanuit je hoofd’ geeft ook een vernauwd bewustzijn.

Wanneer je in je lijf aanwezig bent, in het moment kan zijn en je overgeeft aan spel kan je je laten verrassen door wat er bij je naar boven komt.

Dat kan onwennig zijn, eng, spannend of misschien ook wel bevrijdend. Laat je uitnodigen in een open ruimte waar ontmoeting met je innerlijke wereld plaats kan vinden. Je hoeft nergens uit te komen of iets te presteren, je kijkt wat er in je opkomt met de ogen van je wakkere bewustzijn en kan daar expressie aan geven – of niet.

Onder begeleiding van docenten met ervaring in een creatief vak kan je onderzoeken wat er in je leeft en waar het toe leidt als je jezelf de ruimte geeft uit te proberen, beperkende oordelen los te laten en je creativiteit te laten ontvonken.

Bij alle workshops gaat het om het voeden van je eigen creatieve zijnswijze; de creatieve expressie is daar een uiting van en geen doel op zich. Daarom is ervaring of talent geen vereiste en ook geen bezwaar.

Het meedoen aan de hele cyclus kan een voedingsbodem zijn voor een andere manier van leven en kan nieuwe creatieve zienswijzen bijdragen aan een samenleving die daar grote behoefte aan heeft.