Carla van Dam

Even voorstellen

 In 1987, toen ik 25 werd, ben ik twee dingen gaan doen, die nog steeds heel belangrijk zijn in mijn leven. Ik volgde mijn eerste massage-cursus en ging zingen in een koor. Beiden hielpen mij meer in contact te komen met mezelf en uiting te geven aan wat ik voelde. In eerste instantie ging ik masseren, omdat mijn moeder altijd pijnlijke spieren had en ik haar graag verlichting wilde geven. 

Elf jaar later, zat ik niet goed in mijn vel, net of er een mistdeken over me heen lag. Ik heb toen een jaar lang intensief een rebalancing massage-cursus gevolgd. Dit was een ware ontdekkingstocht voor mij. Naast massages deden we veel lichaamsgerichte en ademhalingsoefeningen. Ik kon voelen hoe conflicten inwerkten op mijn lichaam. In wezen wilde mijn lichaam stromen en ontspannen zijn, maar door conflicten in mijn denk- en gevoelswereld ontstonden er spanningen en blokkades. Na een massage voelde ik me ontspannen en echter.

In 2005 ben ik een 2 jarige voetreflexopleiding gaan volgen, waarin ook meridiaan leer en medische vakken werd gegeven. Met voetreflex kan je direct op energetisch vlak contact maken met alle organen in je lichaam.

Beide massages pas ik met veel plezier toe de afgelopen jaren.

Ik ervaar een massage, nog steeds als iets bijzonders. Je gedragen voelen en in een diepe ontspanning, ga je je eigen ruimte in, waar wijsheid en kennis is.

 

Carla van Dam