Stress release coaching

Stress hoort bij het leven. We ervaren druk om te overleven, ons werk op tijd af te krijgen, onze doelen te bereiken, iets van ons leven te maken. Stress kan ook behulpzaam zijn: om extra alert te zijn voor gevaar en kansen, als motor voor ontwikkeling van kwaliteiten en vaardigheden, als signaal tot zelfbescherming.
Toch hebben veel mensen last van stress, vooral wanneer deze te lang duurt, of een te hoog niveau bereikt. Het lukt dan niet meer om te ontspannen.

Teveel stress kan leiden tot gespannenheid, piekeren, angst, slapeloosheid en andere gezondheidsklachten, zelfs een burn-out.
Je stress niveau veranderen kan lastig zijn, omdat bijvoorbeeld:

  • de druk van buitenaf komt en je de omgeving niet zomaar kan veranderen.
  • spanningen zich in je lichaam ophopen en je niet weet hoe dit ontstaat en hoe je er weer vanaf kan komen.
  • je niet precies weet hoe je greep kan krijgen op je stress niveau.
  • je geen uitweg ziet in conflicten met een ander of binnenin jezelf.

Stress release coaching is erop gericht te ontdekken wat voor jou een heilzame balans is tussen spanning en ontspanning. We werken samen om helder te krijgen hoe je de signalen van teveel stress kan herkennen. Daarnaast zoeken we manieren om stress los te laten op een manier die bij jou past.

Soms gaat het om anders leren denken of andere keuzes te maken wat betreft jouw werkstijl, leefstijl en gewoontes. Soms gaat het om tijdig stoppen met inspannen en je lichaam ontspannen. Soms gaat het om grenzen verkennen, grenzen leren verleggen, grenzen stellen of leren accepteren hoe je bent.

Iedere stress release coaching is maatwerk: jij kijkt naar de situaties waarin je wel of geen stress ervaart en vertelt daarover, ik kijk met je mee en onderzoek met jou hoe je daarmee omgaat. Jij bepaalt de doelen en de gewenste uitkomst en ik help je bewust te worden van de mogelijkheden die je kan aanwenden om beter in je vel te komen en goed voor jezelf te zorgen. Jij hebt de regie over wat je wil uitproberen en je stelt vast wat voor jou werkt.

Ik werk grotendeels met een gesprek aan tafel, maar soms gebruik ik ook, als dat je aanspreekt, speelse werkvormen met kaarten, uitbeelden van interne of externe rollen, creatieve expressie, meditatie, een lichamelijke oefening of schrijfopdracht.

Gesprekken kunnen ook online of wandelend in de natuur plaatsvinden.

Aan een kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden. We gaan eerst vrijblijvend verkennen of een stress release coaching voor jou heilzaam zou kunnen zijn.

Zo ja, dan kosten de daarna volgende gesprekken €80 (particulier) of  €110 (zakelijk) per gesprek. Scholieren en studenten 50% korting.