Agenda

spelender wijs

Creatieve communicatie met Hans Lemmens
12 oktober 2019  14 – 17 uur

In communicatie speelt altijd een nonverbale onderlaag een rol, meestal onbewust. We gaan op onderzoek uit naar manieren om hieraan bewust expressie te geven, via gebaren, stemgebruik, spel voorwerpen. We zullen daarbij lichtheid, speelsheid en humor tegenkomen. Na deze workshop zal je dagelijkse communicatie niet meer dezelfde zijn. Meer informatie over Hans.

Intuïtief schrijven met Sara Eenhoorn
9 november 2019  14 – 17 uur

Ontwikkel in deze workshop de kunst van intuïtief schrijven. In een workshop van 3 uur tijd leer je hoe je jouw schrijfgeest wakker kunt maken. Middels simpele technieken, die ook thuis toepasbaar zijn, zet je de deur naar creatie open en helpen prikkelende opdrachten je om jouw gedachten op papier te zetten.

Leer stoppen met zoeken
Intuïtief schrijven gaat niet alleen over het schrijven vanuit gevoel, maar het gaat ook over anders waarnemen en het vergroten van je creativiteit. Door de drukte en alle afleidingen om ons heen komen we vaak niet meer tot rust en vinden we het vaak moeilijk taal te geven aan ons gevoel of dieper weten. Tijdens deze workshop herontdek je je eigen wijsheid en creativiteit en leer je stoppen met zoeken naar dat ene juiste woord of die ene juiste zin.

Vragen
Voor vragen over deze workshop kun je mailen naar: saartje.flowerpower@gmail.com

 Bewegingsexpressie met Jacqueline Koop en Joy Boelens
25 januari 2020  14 – 17 uur

Inspiratie door jezelf te uiten in dans: dat kan je plezier en een geluksgevoel geven. Je komt uit je hoofd en in je lijf, en met je lichaam geef je in vrije vormen uitdrukking aan wat je voelt door de muziek. Muziek kan inspireren tot meditatief bewegen, communicatie met elkaar in de dans en ook het ontwerpen van bewegingen naar een choreografie.

Ontdek de clown in jezelf met Evelyn Citroen
22 februari 2020  van 10 – 17 uur

Iedereen kent wel het spontane gevoel iets te willen doen of zeggen waarvan je denkt dat DAT eigenlijk niet kan of mag. Ik noem dat een kriebel in je buik. Een clown heeft lak aan conventions. Als je wilt onderzoeken hoe je je grenzen kunt verleggen, ja kunt zeggen tegen spontane kriebels dan kun je ontdekken hoe je de wereld om je heen anders kunt gaan ervaren.  Meer informatie over Evelyn.

Zingen met klankschalen met Mieke Korteweg
14 maart 2020 van 14 – 17 uur

Ervaar de ontspannende beleving van het zingen met klankschalen.
We doen adem- en klankoefeningen om af te stemmen en onze klankkast in trilling te brengen.  Het luisteren naar de klankschalen en er samen mee te klinken en improviseren is een heerlijke ervaring. Tot slot is er een klankbad van de verschillende klankschalen en indiase klankinstrumenten die we liggend ondergaan.

Beeldend spel met Anneke Brinkerink
11 april 2020 van 14 – 17 uur

Ontdekken, ruimte geven aan kijken, “anders zien” ervaren bijvoorbeeld overal gezichtjes in kunnen zien. Het platte vlak (tekenen) en ruimtelijke, drie dimensionele vormen (beeldend). Verdiepen in de inspirerende vormen rijkdom uit de natuur, spel van licht en schaduw, verwondering iedere keer opnieuw. Meer informatie over Anneke.


Meer informatie over de afzonderlijke workshops vind je op www.wakkerbewustzijn.nl/agenda.
                

Tijd:      14.00 tot 17.00 uur ; 22 februari 10.00 tot 17.00 uur
Prijs:     € 150 voor serie van 6 workshops
€ 25,- losse workshop/ €50 (22 februari) .

Groepsgrootte: 6 – 12 personen.

Locatie:    Centrum Wakker
Westerweg 14, 1815 DE Alkmaar
www.wakkerbewustzijn.nl

tel 06-53 79 14 96
S.v.p. vooraf aanmelden, via email of telefonisch.
reservering@wakkerbewustzijn.nl