Coaching

Wegwijzer in werk

Met eigenheid en zelfvertrouwen aan de slag willen?
Een nieuwe baan of functie?
Zoekend naar de aanpak die bij je past?

Persoonlijke coaching voor méér resultaat

Een coach ondersteunt bij het bereiken van resultaten op je werk. Je leert je aandacht te richten op je eigen kracht en deze te verbinden met wat je beoogt. Ook kan een coachingstraject je helpen re-integreren na een periode van ziekteverlof.
Het gaat bij coaching om de manier waarop jij je wilt verbinden met organisatiedoelen. Waar koers je op af? Als er meerdere wegen te bewandelen, zijn, welke heeft dan het meest effect? Als de weg niet duidelijk is, hoe vind of creëer je die? Wat kun je doen, wanneer niet iedereen meewerkt, zoals je dat zou willen?
We bespreken situaties die je meemaakt, met name:

  • Wat beoog je? Wat zijn je doelen?
  • Wat kom je tegen? Hoe kijk je tegen de situatie aan? Hoe voelt het?
  • Wat belemmert je? Wat heb je nodig?
  • Hoe liggen de verantwoordelijkheden? Wat zijn jouw grenzen en mogelijkheden?
  • Wat kan je doen? Hoe ga je dat aanpakken?

Doel van een coachingstraject is het goed functioneren van degene die gecoacht wordt. Wat dit betekent, wordt na een eerste gesprek duidelijk gemaakt. In overleg (ook met de eventuele opdrachtgever in de organisatie), formuleren we dan doelen.

De werkvorm

Nadat we concrete doelen vaststellen, maken we afspraken over duur, werkwijze en kosten. Meestal vinden 5 tot 10 gesprekken plaats, afhankelijk van de vraag. Soms geeft één gesprek al zo veel openingen dat je daarmee zelfstandig aan de slag gaat.

Mijn manier van werken

Mijn stijl stem ik af op de vragen en mogelijkheden van de gecoachte. Dat kan variëren van een open traject waarin de gecoachte situaties inbrengt, tot een gestructureerde aanpak met oefeningen en opdrachten. Mijn rol in het gesprek is het vormgeven, samen met de gecoachte, van het leerproces. Verder horen daar bij: goed luisteren, vragen stellen, benoemen, bevestigen, feedback geven, meedenken over mogelijkheden en te zetten stappen. Mijn kwaliteiten die het gesprek kleuren zijn: doelgericht, ondersteunend,  creatief, systematisch, meelevend.

Wat levert het op?

Het resultaat van een coachingstraject is dat de doelen, die in het begin van het traject werden gesteld, bereikt worden. Neveneffecten kunnen zijn: beter problemen kunnen oplossen, zelfstandiger en effectiever functioneren, verantwoordelijkheid dragen en grenzen aangeven, vergroten van specifieke competenties.

Kosten

Een kennismakingsgesprek is gratis.
Daarna: particulier € 80,- per uur,  zakelijk € 110,- per uur.