agenda

Elke maand is er op een zaterdagmiddag van 13 – 17 uur een inspiratie workshop in Centrum Wakker,  www.wakkerbewustzijn.nl

Data

 

21 april 2018

Bewegingsexpressie
Geven en nemen, afweren en ontvangen

Inspiratie door jezelf te uiten in dans: dat kan je plezier en een geluksgevoel geven. Je komt uit je hoofd en in je lijf, en met je lijf geef je in vrije vormen uitdrukking aan wat je voelt door de muziek. Muziek kan inspireren tot meditatief bewegen, communicatie met elkaar in de dans en ook het ontwerpen van bewegingen. In deze workshop verkennen we de thema’s geven en nemen, afweren en ontvangen. Wij geven hieraan uiting in de beweging, ieder voor zich, in tweetallen en in een groepsdans die we opvoeren voor elkaar. Onder begeleiding van Jacqueline Koop, docent muziek en bewegen aan het Conservatorium Amsterdam, zullen we ervaren hoe je je gevoelsleven een wending kan geven door hoe je beweegt. Dit kan je nieuwe inzichten geven voor een situatie, die je zou willen veranderen, waarin geven en nemen, of afweren en ontvangen, een rol speelt. Joy Boelens, coach en communicatietrainer, begeleidt de bezinning en de uitwisseling over de thema’s.

Meer informatie over Jacqueline

 

26 mei 2018

Workshop Familieopstelling:
doorbreek jouw patronen.

Het ‘nest’ waarin je wordt geboren, de familielijn en familiegeschiedenis  hebben invloed op hoe je in het leven staat, en hoe je functioneert. Binnen het familiesysteem heeft iedereen recht op een plek en alle plekken staan in een rangorde ten opzichte van elkaar, maar soms is de rangorde verstoord waardoor je een plek inneemt die niet perse de jouwe is. Hierdoor kunnen onbewuste patronen ontstaan die je in je huidige leven vaak weer tegenkomt in je werk of relaties. Patronen die helpend zijn en patronen die beperken. Een vooral de beperkende patronen maken dat jij je aanpast, geen energie hebt, onrustig of onzeker bent, kortom dat je niet voluit jouw leven leidt en jouw keuzes in vrijheid maakt.
Met een familieopstelling worden onbewuste patronen weer zichtbaar gemaakt en wordt duidelijk welke plek je binnen dat systeem vervult.
Deze workshop wordt gegeven door Jacqueline Moreles Morales en Monique Bijlsma van Bureau Alles.

 

 Reeds gegeven in 2017/2018:

30 september 2017

Ruimte maken
Wat houdt je tegen?

Als we ontspannen zijn, voelen we innerlijke ruimte om keuzes te maken en te luisteren naar wat we werkelijk willen. Dan lijkt alles vanzelf te gaan, in een flow, in contact met onszelf en de ander. In de hectiek van alle dag wordt onze geest echter gevuld met indrukken, to-do lijsten en het commentaar van de gedachtewereld, waardoor we die innerlijke ruimte kunnen verliezen en op de automatische piloot doorhollen. Herkenbaar? En zoekend naar wegen om dit te transformeren? In deze workshop verken je de innerlijke ruimte van je lichaam, om te luisteren naar het verhaal van je lijf. Op een speelse manier begeleid Alida Holwerda, journey practitioner, een reis naar je binnenwereld, waar je jouw belemmeringen een stem kan geven en blokkades op kan heffen. Door het delen van je ervaring met anderen, onder begeleiding van communicatietrainer en coach Joy Boelens, ontdek je handvatten om dit ook toe te passen in je dagelijks leven.
Meer informatie over Alida.

28 oktober 2017

De macht van keuzes: Vrijheid!

Wanneer je ja zegt tegen het één, zeg je nee tegen het ander. Velen van ons ervaren ‘nee’ als verlies. Dit is één van de grote redenen waarom kiezen zo moeilijk kan zijn. Maar wil je het heft in eigen handen houden is het verstandig om zelf keuzes te maken voordat een ander die voor je maakt. Angsten en belemmerende gedachten kunnen je tegenhouden om te gaan voor jouw keuze. Energetisch therapeut Brigitte Rijmers en journeytherapeut Alida Holwerda nemen je mee op avontuur d.m.v. visualisaties, EFT en Ho’oponopono. Hierrdoor kom je weer in je kracht en krijg je tools mee om jouw belemmerende gedachten te transformeren.
Meer informatie over Brigitte.

25 november 2017

Kiezen voor geluk, kan dat?

Is het egoïstisch om voor je eigen geluk te kiezen, of is het juist goed voor de samenleving als je dat wél doet? Is geluk iets dat je overkomt of waar je voor kán kiezen? Wetenschappelijke inzichten over de werking van wat de mens gelukkig maakt en persoonlijke reflectie over de eigen omstandigheden kunnen ons inspireren in onze zoektocht naar een betekenisvol leven. Remco Troost, oprichter van House of More Happiness, coach en docent economie, en Joy Boelens, communicatietrainer en coach, delen wetenswaardigheden en begeleiden oefeningen om je geluksgevoel te onderzoeken en vergroten.

27 januari 2018

Prikkels en verleidingen
Houd contact met jezelf

Wanneer er veel om je heen gebeurt kan je als sensitief mens zelf ook onrustig worden, chaotisch in je hoofd, niet kunnen handelen zoals je zou willen. Of, wanneer er wel rust is, doe je nog te vaak dingen omdat je denkt dat het zo hoort, van je verwacht wordt, of uit verveling, waardoor je van jezelf afdrijft. Hoe keer je dan weer terug naar je eigen rust en stilte, in evenwicht? En kan je deze basis verstevigen, om bij jezelf te kunnen blijven in prikkelrijke omgevingen? In deze workshop zullen we aan de hand van Chi Neng Qigong oefeningen ervaren hoe je meer in je lijf kan komen en rust in je hoofd kan brengen. We verkennen het thema ook door het uitwisselen van ervaringen en door een creatieve werkvorm. Begeleiding: Caroline Hogewoning, coach en Chi Neng Qigong docent en Joy Boelens, communicatietrainer en coach.

Meer informatie over Caroline.

 17 februari 2018

Druk in je hoofd?
Ontspannen door masseren

 Door massage kan je spanningen loslaten. Ben je meer in je lichaam aanwezig, dan voel je beter wat bij je past en neem je meer je eigen ruimte in. Je lichaam is een gevoelsorgaan, die geeft zo veel signalen aan je door die belangrijk zijn. Je lichaam wil ontspannen zijn, maar door denkbeelden en angsten kan je ook onwillekeurig spanning vastzetten. In je leven loop je spanning op, dat hoort erbij, maar kan je die spanning ook weer loslaten? Als je werkelijk ontspannen bent, kan je je gedragen voelen door je lichaam, waarin je kan rusten: thuiskomen in jezelf.

In deze workshop zullen we met twee verschillende soorten massages (met kleding aan) oefenen, en ervaren hoe je door masseren kan ontspannen. Carla van Dam, massage deskundige, vertelt uit eigen ervaringen, doet voor en geeft aanwijzingen. Ook wisselen we ervaringen uit over spanning en ontspanning onder leiding van Joy Boelens, coach en communicatietrainer.

Meer informatie over Carla

24 maart 2018

Jouw ideaal in de werkelijkheid
Het pad van kracht

 Je hebt een ideaal, je zit vol ideeën, bent passioneel over iets en begint eraan, alleen ergens op het pad verwatert het en uiteindelijk komt er weinig van terecht. Herken je dat? Of voel je ergens wel een prikkel om IETS te doen, alleen … daar blijft het bij. Wat is dat? Waarom komt het nog niet tot stand? We gaan op zoek naar datgene dat je blokkeert. Dat doen we met “Soul Retrieval” een sjamanistische techniek met als doel jouw originele kracht en zelf-helend-vermogen te herstellen en versterken. Je wordt tijdens deze innerlijke reis / geleide meditatie begeleid door Marcel Boschma met verhaal en sjamanendrum en Eric Blankers met de didgeridoo, om te  komen tot het thema dat voor jou speelt. Daarna komt de weg vrij om jouw pad van kracht te gaan. Alida Holwerda, journey practitioner, begeleidt de integratie van wat je meemaakt in de transreis naar de toepassing in je dagelijks leven.

Een voorproefje van de werkwijze van Marcel: Healing Garden, video grondingsoefening

Meer informatie over Marcel: